tisdag, januari 23, 2007

Hockey och brasiliansk dans

Det har varit en ganska händelserik vecka. Vi passar ju på att göra massa grejer nu när det inte är så intensivt i skolan. Schemat ser ändå helt ok, men i två av kurserna kommer det nog bli en del att göra. Det är ändå de som är roligast, så det är ju passande.

I onsdags träffade jag Matt igen för första gången på länge. Han hade varit i Europa på lovet och haft det riktigt bra. Han hade inte varit i Sverige, men det får väl bli nästa gång. Vi jammade lite, och lyckades få ihop början till en ny låt åtminstone.

I torsdags gick vi på hockey. Atlanta tog emot Montreal Canadiens som gav dem ordentligt med smörj, 1-4. Atlanta hade spelet hela första perioden, men lyckades inte sätta chanserna. Sen fick de en billig utvisning emot sig, och nästan direkt efter lyckas en av backarna skjuta pucken över sargen från egen zon över kortplanket på andra sidan. Spel 5 mot 3 och två mål i baken (1-3). Där tappade de matchen. Tråkigt att det blev så dålig match för Devesh som aldrig sett hockey live förut. Hävelid var riktigt dålig också, men skönt för honom att få revansch och sätta avgörande målet mot Rangers i nästa match.

I fredags var vi på brasiliansk dansuppvisning med I-House. Jag är nog inte tillräckligt kulturell för att helt och hållet uppskatta dans som konstart, men jag hade hoppats på lite vackra brasilianskor som skulle skaka på rumporna. Nu var det ju inte riktigt så. De flesta dansarna var män, och dansen var capoeira som är en kampsport som ska föreställa dans. Slavarna som kom till plantagen i Brasilien fick inte träna kampsport för portugiserna, så de lurade dem att de tränade dans istället. Första akten var riktigt svår, och jag blev stressad av stridstrummorna som smattrade hela tiden. Andra set var lite mer musikalisk, och liknade mer "vanlig" dans och det gillade jag bättre.

Efter dansen hängde jag med Jana och Eric hem till Jess och Matt (inte gitarr-Matt). Anders ville hellre följa med folket i huset till någon husfest, trots att jag och Jana försökte övertala honom. Vi hade i alla fall riktigt trevligt. De hade en väldigt fin lägenhet, och de har pluggat industridesign (lite konstnärligt så där) så de hade inrett den snyggt också. Bland annat hade han gjort om en gammal TV från 50-talet till en lampa. Skitsnyggt! För er som undrade (liksom jag) om de var ett par eller inte, så kan jag meddela att det är de inte. Matts sexuella läggning kan jag fortfarande inte uttala mig om (även om jag tror att Anders har rätt). Det spelar ju inte nån roll. Han är en riktigt rolig och bra kille iaf.

I lördags var jag seg hela dagen. Det har blivit lite kallt här nu, och jag har inte klätt på mig ordenligt så jag kände av lite halsont. Körde morsans saltgurglartrick, och nu är det bättre. Hur som helst var jag inte sugen alls på den svenskfest som Rickard bjudit in till. Madelene (en av de svenska tjejerna) fyllde år och det skulle firas. Hon hade bjudit in ett helt gäng svenskor och en tyska också. Tänkte ju till slut att jag skulle gå dit och hälsa åtminstone, och sen gå hem när de gick ut till CosmoLava (klubb). Planen ändrades till Loca Luna som ligger väldigt nära hem, och det slutade med att jag följde med dit iaf och vi hade skoj. Antoine (till vänster på bilden) från Frankrike var helt betagen av de svenska tjejerna, vilket var ganska kul. "De är så vackra! Jag kan inte förstå det"



Köpte biljetter till Lucinda Williams som kommer den 17 mars också! Kul att få se henne igen. Tyvärr sammanfaller det med Spring Break, så jag sabbade planerna för grabbarna. Hoppas det löser sig iaf. Vi har ju en hel vecka på oss ändå.

Veckans låt:
Lucinda Williams - Overtime
(Kolla in versionen med Willie Nelson också)