fredag, mars 30, 2007

Miami, miami och Sodajerk

Sa var semestern slut, och nu ar det dags att jobba stenhart fram till 20 april da vart tavlingsbidrag ska vara inlamnat. Passar ju bra med en liten fodelsedags/"fira att skiten ar klar"-fest den 21a sen.

Ikvall har jag varit pa Sodajerks releaseparty for deras nya skiva. Fick den signerad av grabbarna i bandet, och pratade lite med trummisens fru som varit i Uddevalla pa ett utbytesar. Little Country Giants spelade ocksa, och de gillar jag nastan annu mer. Russell, latskrivaren, ar grymt talangfull och hans fru Cameron lagger sana underbara stammor. Gitarristen, Joseph, ar djavligt duktig han med. Ett band att kolla upp!

Jag kanske borde beratta lite om veckan i Miami. Det var en mycket marklig vecka pa manga olika satt. Det blaste riktigt mycket hela tiden, vilket gjorde att vadret andrades valdigt snabbt hela tiden. Vi fick anda sol mesta delen av tiden, men tidvis regnade det. Bl.a. pa torsdagen da vi akte och shoppade pa USAs storsta outlet. Dar hade min kara mor trivts som fisken i vattnet kan jag tanka mig (350 butiker). Jag handlade nagra skjortor och en nuy planbok, men framfor allt en djavulskt snygg BOSS-kavaj som ar precis en san jag letat efter lange. Anders den rackaren fick tag pa en ocksa. Den var ocksa riktigt snygg, och om han inte kopt den ar det snudd pa att jag kopt bada.

Annars var det mest sol och bad, och fest pa kvallen. Vi traffade en hel del folk och hade mycket trevligt. Bl. a. traffade jag en kille fran N.Y. som salt allt han hade och kopt en van och kort ner till Florida for att leva pa musiken. Han spelade lite har och var och sov i bilen, men hankade sig fram. Fick mig att tanka efter lite....

Har haft en telefonintervju med ett foretag har i Atlanta ocksa. Det gallde ett sommarjobb. Svart att saga hur det gick, men aven om det inte kandes superbra sa gick det inte daligt heller. Aterstar helt enkelt att se. Hoppet finns fortfarande. Annars finns det ju en del andra jobb vi tankte soka har. Skulle vi vinna tavlingen sa har vi ju jobb garanterat.

Tavlingen ja, det verkar som att det gar battre an vi trott. Fler och fler lag verkar hoppa av, och eftersom ena killen i vart lag inte gor nanting annat i princip (plus att han ar djavligt duktig) sa har vi ett litet forsprang pa de som fortfarande tavlar. Man ska inte ta ut nagra segrar i forskott, men det ser mycket ljusare ut nu an det gjorde fran borjan. *knack knack*

Gar som sagt in i en riktigt intensiv period nu, men forhoppningsvis far vi lon for modan i slutandan. Bara att bita ihop...


Veckans lat:
Little Country Giants - Gone For a While (Faded Love)

söndag, mars 18, 2007

Lucinda Willliams och Spring break

Har kommer forsta rapporten fran Miami. Bilresan var lang, men jag sov i tva etapper sa det gick hyfsat fort anda. Jag lever iaf for er som undrar och varit oroliga.

Igar spelade Lucinda Williams har i Atlanta. Som vanligt koper jag 2 biljetter, och som vanligt tror jag alltid att det ska losa sig med att bli av med den. Som vanligt ar det ju ingen som lyssnar pa samma musik, och som vanligt blir det lite panik dagen innan.
Den har gangen fick jag tag pa Ebony samma dag. Det var lange sen jag pratade med henne sist, sa det var bara tur. Hon hade inte heller nan aning om vem Lucinda var (som alla andra jag fragade), men hon tyckte om det och det blev en lyckad kvall. Markligt nog spelade hon inte sa manga fran nya skivan, och den forsta fran nya kom som 7e eller 8e lat. Manga gamla fina bitar blev det istallet, och det var ju inget som gjorde mig besviken. Tyvarr spelade hon inte min favorit fran nya skivan, Learning How To Live, men det var bra anda.

De andra grabbarna akte till Savannah pa lordagen dar det firades St. Patrick's Day for fulla muggar (floden fargades gron t.ex.), men jag var ju kvar p.g.a. konserten. Ellen, Chloe och Cindy skulle aka idag, sa jag kunde aka med dem. Perfekt losning.

Var hemma runt 01 igar och sen upp vid 05 for avfard soderut med bilen. Det ar en resa pa ca 90 mil, sa det tog oss ungefar 10 timmar. Stannade i Gainesville och tankade, kakade och kopte ett par solglasogon som jag glomt. Glomde solskyddskramen ocksa, men den ar ju livsviktig for en albino som jag. Inhandlas snarast imorgon.

Har i princip bara kommit fram till hotellet, sa det har inte hant sa mycket. Dar vantade grabbarna redan. De korde i natt, sa nar vi kom var det redan incheckat och klart. Skriver nu medans de tar en liten tupplur. Rapporterar kanske lite mer senare i veckan. Ska bli grymt skont att fa vara ledig och fa lite sol och bad.

Veckans lat:
Lucinda Williams - Learning How To Live

måndag, mars 12, 2007

Bio, bandy och MJQ

Nu har varen eller kanske till och med sommaren kommit till Atlanta. Riktigt fina dagar har det varit. I veckan som gatt har vi inte gjort mycket annat an pluggat och tranat. Devesh och jag har borjat se Prison Break ocksa.

I flera manader har Marco tjatat pa att jag ska hanga med honom till MJQ pa onsdagar, for att det ar gratis intrade och battre musik. Jag har sagt att jag vill men att jag inte kunnat hela tiden (vi har ju alltid saker att gora pa torsdagar). Nu foll det sig sa att jag var ledig pa torsdagen eftersom min lektion var installd, och eftersom Anders skulle jobba med sin andra kurs hela dagen anda. Darfor beslot jag mig for att hanga med. Jag, Marco, Devesh och Ansley akte. Jag trodde att jag var for ung for att hora Brown Sugar och Suffragette City pa klubb, men icke! Synd att man inte kommer vara ledig fler torsdagar...

Hade tankt att agna torsdagen at att planera for min framtid och soka lite sommarjobb och sa. Sov ganska lange, och fick inte sarskilt mycket gjort. Fick ivag nagra mejl atminstone. Vet fortfarande inte hur jag ska gora nar jag kommer hem harifran, men det vore ju enklare om man hade nagra konkreta alternativ att valja mellan.

I fredags tog vi det lugnt och sag 300 pa bio. Vi var dar i tid, sa jag hann kaka kottbullar pa IKEA och dricka Lofbergs Lila medans vi vantade. Kandes lite som hemma igen. Filmen var riktigt dalig, sa jag kan inte rekommendera nagon att se den. Lojlig. Jag hade inte sa hoga forvantningar, men Devesh hade visat mig klipp fran den fysiska traning som skadespelarna gick igenom infor filmen. Det sag lite haftigt ut.

I lordags var det riktigt fint vader. Vi drog ihop ett gang for att spela innebandy, men inomhusrinken var upoptagen sa vi fick spela ute pa konstgraset istallet. Trots att det inte fanns nagra sarger funkade det riktigt bra. De indiska grabbarna trottnade lite efter att vi slagit dem med 5-0 (forst till 5), sa vi avslutade med fotboll. Skont att kunna spela i shorts och bar overkropp i borjan av mars. Kandes som en svensk sommardag.

Pa kvallen var det fest hos Rickard igen. Lite markligt att alla olika gangen pa forfesten gick till olika stallen, men det kanske ar battre att fok far ga till de stallen de gillar. Jag och Jana, hennes pojkvan Erich och Jessica hamnade pa MJQ iaf. Det var som vanligt. Tva ggr samma vecka kanske ar att ta i.

Pa lordag ar det Lucinda, och direkt efter det plockar Ellen och de andra upp mig och sa rullar vi soderut till Miami och solen!

Veckans lat:
Moe Bandy & Joe Stampley - Roll On Big Mama

tisdag, mars 06, 2007

Kristofferson, magdans och fodelsedag

Sa har det gatt en vecka till, och jag ska forsoka behalla tempot i uppdateringen. Forra veckan var ganska stressig efter att ha varit borta ett par dagar. Lyckades inte fa sarskilt mycket gjort anda tyvarr. Sa kan det ga...

I fredags var det sa dags antligen dags for mig att se den gamle legenden Kris Kristofferson. Jag och Matt gick dit, men tyvarr kom vi lite sent pa grund av trafiken och kom mitt i andra laten. Det gjorde inte mycket, eftersom han spelade en hiskelig massa latar. Han spelade inte alltid hela latarna, utan en ibland bara vers och en refrang. Men det var bara bra, for da fick man ju hora desto fler sanger. Det var bara han och gitarren, och man maste saga att den snart 71ariga mannen aldrats med vardighet. Riktigt bra var det, och han var pa gott humor och skojade en hel del med oss. Och ja Ulf, han spelade Bobby McGee - hela laten.



I lordags blev det en hel del programmering. Vi skulle gora ett spel till Nintendo DS (efterfoljaren till Gameboy). Kul, men tidskravande. Pa kvallen gick vi till Cafe Instanbul och rokte lite vattenpipa (jag var ocksa lite skeptisk forst, men det var bara tobak med appelsmak). Ett mycket trevligt stalle, och de hade en magdansare dar ocksa. Bobby fran Argentina och Peter fran Schweiz dansade lite med henne, men vi svenska blyga pojkar holl oss i skinnet.

Sondag fortsatte programmeringen, men sen blev det tartbakning till Anders som fyllde ar pa mandagen. Det tog ett par timmar att snickra ihop den, men det blev helt ok tillslut. Igar var vi pa Gordon Biersch och kakade, och jag lyckades transportera dit tartan innan vi gick dit sa att Anders inte anade nanting. Jag tror han tyckte om den. Hur jankarna gillade den vet jag inte, men det var skont att fa ata tarta som inte bestar till 110% av socker och som inte hade "icing" som de envisas med att ha pa allting. Det ar ungefar som glacyr (eller vad det heter) - sant man har att skriva pa pepparkakor med fast lite mjukare. Det blir alldeles for mycket. Eftersom det var mandag och skola idag sa blev det ganska lugnt, men jag misstanker att det blir lite mer festligare firande till helgen.

Nu ar det snart Spring Break, och vi ska ju till Miami. Bara tva veckor kvar. Ska bli sa grymt skont med lite sol och bad. Lucinda Williams pa lordagen, och sen hamtar de mig med bilen direkt efter det och sa drar vi soderut... (Har for ovrigt en biljett over till Lucinda om nan vill komma och se henne 17/3).

Veckans lat:
Kris Kristofferson - For the good times




torsdag, mars 01, 2007

Tillbaka igen

Sa var man tillbaka igen. Bade i Amerikat (efter en mycket snabb visit till Sverige) och pa bloggen igen. Ledsen om jag varit dalig pa att uppdatera pa sistone, men det kan ju bli sa ibland. Att det inte hander nat pa bloggen betyder ju inte att det inte hander nat i mitt liv - tvartom. Darfor vet jag inte riktigt var jag ska borja.

Var alltsa hemma onsdag till mandag i Sverige for att min kare bror skulle gifta sig. Det var verkligen trevligt, och sarskilt kul att traffa slakten. Blev imponerad over hur bra brudparet kampade trots feber och forkylning. Vore val trist om nat sant skulle satta stopp for allt. Hann med att traffa Petter som renoverat sin lagenhet ocksa (mycket fin!). Vi kanske skulle gatt hem lite tidigare, eller hur kande du pa lordag morgon Petter? Kom ni upp sa tidigt som du sa att ni skulle?

Det gar ju inte att komma ifran att det tar en stund att resa fram och tillbaka, sa helgen spenderades ju mesta dels pa flygplan och pa flygplatser. Aven om det ar svart att sova pa flygplan sa gick det riktigt bra. Forutom pa sista planet pa tillbakavagen. Jag hade alltsa startat 04.45 fran Enkoping, vilket ger 22.45 i USA-tid. Byter i Newark, NY och lyfter 13.55 darifran. Har alltsa rest i dryga 15 timmar, och borjar se ljuset i tunneln. De kommer och delar ut dricka, och jag bestaller en Ginger Ale och satter ner den pa min bricka, och lite trott tittar jag upp mot flygvardinnan for att tacka. Hinner inte marka att brickan ar trasig och lutar nedat. Ljudlost glider glaset ner och forpassar hela mitt glas med innehall i mitt kna. FY FAN VAD TRAKIGT! Jag far sitta hela resan pa en filt for att slippa sitta i det blota, och jag ser ut och kanner mig som om jag pissat ner mig. Precis vad jag behovde i det laget....

Vad har hant annars? Jo det ar en hel del, jag minns knappt nar jag skrev sist. Jag har iaf sjungit pa open mic har pa skolan, jag har varit med Jana och hennes kompisar pa Soderns troligen galnaste stalle, vi har haft svensk festival i I-House med melodifestivalen live fran natet, sill och knackebrod, Janssons frestelse, kottbullar, artsoppa och pannkakor (tunna svenska) med glass och hjortronsylt. Pluggat en hel del forstas, men aldrig tillrackligt. Fick ett fint besked i en kurs igar. Gick inte sa bra pa forra inlamningen (82), och jag tyckte hon var smaaktig i rattningen. Nu hade hon tydligen forstatt vad jag menade den har gangen (aven om jag trodde den var annu samre), sa jag fick 96. Tillsammans blir de ju nastan ett A, sa det kan ga i den kursen iaf.

Veckans lat:
Eldkvarn - Stockholm Noll Fem Noll Noll
(Sag inslaget med Plura, och ser verkligen fram emot nya skivan)