tisdag, november 21, 2006

Svensk födelsedag x 2, Bond, Thanksgiving dinner och släktbesök

Så har de kommit! Efter en lång resa kom de fram aningens trötta och hungriga (läs griniga), men vi åkte till Lenox Mall och käkade på food courten. Då ordnade sig det mesta. De var ändå inte upplagda för shopping, så det blev en tidig kväll. Tur det, för då hann jag och Anders göra lite nytta på kvällen sen.

Annars har veckan varit full av studier som vanligt. Homework deadline och tenta i torsdags. Gick väl ok. Jag hade ju varit duktig och gjort klart läxan redan i tisdags så jag kunde få tid att läsa till tentan. Klantig som jag var så glömde jag ju att skicka in läxan i tid. Ansåg ju den som redan färdig. Så är det när man har mycket att tänka på. Var ju riktigt orolig för att mitt enda klara A skulle gå åt pipan, men idag snackade jag med läraren och det var lugnt. Han skulle inte göra avdrag för förseningen. Phew!

I torsdags fyllde vår svenske vän Rickard år, och bjöd på en fantastisk trerätters-middag som han med stor finess lagat ihop på egen hand. Alla svenska grabbar var där och åt, utom Henrik som åkt till Florida med sin flickvän i 9 dagar (Hur han nu kan ha tid med det!?). Det var mycket trevligt, och lite senare på kvällen invaderades stället av Rickards franska klasskompisar. De var mer på festhumör, men vi ordentliga svenskar skulle ju upp i skolan dagen efter så vi gick hem innan midnatt.



på fredagen däremot var det fest och dags att fira Rickard på riktigt. Förfest hemma hos honom, och sedan utgång på klubben 1150. Till festen kom även de svenska tjejerna som vi lärt känna tidigare, och de hade även med sig två svenska tjejer till. Som vanligt är det ju roligast på förfesten, men det var en lyckad kväll ändå. De hade gratis inträde före 23, och vi siktade på det. Tyvärr kom vi inte fram förrän kvart över, så vi fick betala inträde i alla fall. Det blev ju lite lose-lose situation eftersom vi fick lov att vara där så tidigt, men ändå inte fick gratis inträde. Anders och jag lessnade därför ganska tidigt och gick hem. De andra höll ut till stängning dock.



På lördagen var det helgstudier igen. Såg nya Bond-filmen på kvällen sen. Helt ok, även om det är ovant med ny Bond. Den här var mer som de gamla Bond-filmerna, vilket jag uppskattade. De senaste två-tre filmerna har ju varit värdelösa.

Thanksgiving är ju inte förrän på torsdag, men eftersom alla åker hem till sina familjer då så passade I-House på att bjuda på thanksgiving-middag redan i söndags. Joi och Vince och några andra hjältar hade börjat med matlagningen redan vid 03 på morgonen. Vid 16 kunde sen alla 42 personer komma ner och njuta av ett späckat "smorgasbord". Inte rätterna, men principen påminnde väldigt mycket om den svenska julmaten. Man går och plockar lite av varje. Det fanns såklart kalkon men även skinka, majsbröd, potatisgratäng, "majspaj", bönor, ägg med fyllning och en hel del annat som jag inte vet vad det heter och givetvis en rad olika pajer och kakor till efterrätt. Julmat är ju självklart godare, men det här var ändå helt ok.

Nu kommer snart grabbarna så ska vi åka och shoppa lite. Lyckades pricka in seniorrabatten (10% för de som är 50+) på tisdagar på outleten. Kommer förhoppningsvis rapportera oftare den här veckan, för er som undrar hur det går för svenskarna på den här sidan havet.

Veckans låt:
Flying Burrito Brothers - Hot Burrito #1

2 Comments:

Blogger carin said...

Skönt att höra att gästerna anlänt!!
Tryggt att höra att du kommer att rapportera om deras visit hos dig.

Kramar Carin

tisdag, 21 november, 2006  
Blogger Råbe said...

Tjena Nisse!

Skönt att veta att det finns någon som håller ställningarna på alla fronter overseas.
Din blog är alltid kul läsning - keep it up! Gillar särskilt inslaget med veckans låt. Särskilt bra val denna vecka dessutom. Gram Parsons är för närvarande lite husgud här hemma!

Ta hand om dig!

fredag, 01 december, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home