lördag, december 16, 2006

Eftertentafester och svenskfest

Den här veckan har mest handlat om festligheter. Välförtjänt tycker vi efter en tung termin, men svaren får vi inte förrän imorgon. Känns ju bra att vi klarat alla kurser i alla fall. Det har ju inte bara varit studier heller (även om det känns så ibland). Vi har ju hunnit med en hel del skoj också.

I torsdags var vi på Twisting tacos, och i fredags var det svenskfest hemma hos Rickard. Han hade skickat inbjudan till alla svenskar i närheten (som han hittade på resedagboken) och det kom 13-14 stycken. Vi började alltså hemma hos Rickard, och sen gick vi till Loca Luna och dansade. Där mötte några från huset upp också. Mycket trevligt.

På lördagen var jag och Rickard på MJQ efter att ha suttit och surrat i flera timmar hemma hos honom. Vi väntade på Anders, och eventuellt två av de svenska tjejerna från kvälllen innan men ingen av dem kom. Anders var för trött och tjejerna skulle med sina kompisar till en annan klubb, men vi klarade oss fint ändå. Även om det inte var lika mycket folk som förra gången jag var där var det ändå riktigt kul, och när det finns såna där ställen börjar ju till och med jag att tycka om att gå på klubb.

Vi har även bestämt oss för campus-kategorin i tävlingen. Ena killen i vår grupp har lite känningar i den andra campus-gruppen (den enda vi känner till åtminstone), och de skulle till 90% ta familje-kategorin. Speciellt som vi talade om att vi skulle ta campus, och därmed avskräcka dem lite. Ensamma i kategorin, det vore ju helt otroligt...

Har precis packat färdigt här, för imorgon lyfter planet tidigt. Det blir en lång resa. Så jag ska nog gå och lägga mig nu...

torsdag, december 14, 2006

Jullov!!!

Så äntligen är allt arbete i skolan färdigt för den här terminen. I natt klockan 02 skickade vi in vårt sista projekt i säkerheten. Sista tentan hade vi i tisdags, och det firade vi hemma hos Henrik på kvällen. Han bjöd på fin middag eftersom han skulle åka hem igår. Han kommer ju inte tillbaka nästa termin, så det var lite adjö och farväl där. Tyvärr får jag erkänna att jag tog ut segern i förskott, för jag var rätt sliten igår och därför kom vi inte igång med projektet förrän vid 20-tiden. Nu är det klart iaf och det ska bli grymt skönt att få vara lite ledig ett par dagar innan det bär iväg hemåt.

Igår fick vi även besked om att båda våra förslag till IMS-tävlingen blivit antagna, och nu måste vi välja ett av dem. Vi får vara lite kalla och ta reda på vilken kategori den andra gruppen väljer. Det vore ju nästan för bra för att vara sant om vi blev ensamma i en kategori. 15 000 dollar, ka-tjing! Tack!

Ser fram emot Moneybrother i Uppsala på torsdag. Bra jobbat Tobbe! Ska bli jävligt kul att ses igen.

måndag, december 11, 2006

2 down - 2 to go

Så var hälften av kurserna avklarade. Avslutade projektet i Network Management vid 03-tiden inatt och presenterade imorse 09.00. Inte mycket sömn, och mycket hårt jobb. Mest för att en av killarna i gruppen mer stjälpte än hjälpte. Ingen av de delarna han skulle tillföra fungerade, vilket innebar att jag fick göra om dem. Så kan det gå. Som K-Mag sa: Det är väl bra att få träning i sånt, för så fungerar det väl i verkliga livet också. Nu är det klart i alla fall, och presentationen blev bra.

Då återstår bara en tenta imorgon och ett projekt. Tentan behöver jag knappt skriva eftersom jag redan har 80% och 90% krävs för A. Det innebär att jag inte behöver ha mer än hälften rätt för att säkra betyget. Projektet ser lite värre ut, men eftersom vi inte kan få A i den kursen (Säkerhet) så är väl inte kraven lika höga heller.

Till er som har tentor i Sverige, Lycka till! Till er som inte går i skolan kan jag meddela att 90% (här kanske det inte är lika stor andel iofs) av tiden har vi det bättre än er, men just nu är vi inne i den tidsperiod då vi hellre jobbat.

Bara ett par dagars studier, sen ett par dagars fest, och sen får jag se er i Sverige igen!

Veckans låt:
Ozzy Osbourne - Mama I'm coming home

torsdag, december 07, 2006

Svensk jul - trots allt....

Nu är det klart att jag åker hem över jul. Fattade ett hastigt (förhastat?) beslut idag och bokade biljetten. Jag som pratat i flera år om att åka bort över jul eftersom jag tycker julen mest är jobbig. Det här var ju chansen att vara borta utan att ens behöva åka någonstans. Det finns ju många sätt att se på det här och jag vet inte om jag gör rätt, men julen är väl kanske ändå en tid man ska spendera med sina nära och kära trots allt. Det hade kunnat bli en intressant resa, men den får man ju ta efter nästa termin är slut. Med sällskap dessutom. (Bra Johannes!) Jag får ta chansen att göra jul till vad den borde vara istället för vad den har blivit.

Det öppnar ju upp för nya möjligheter också. Innebandy på juldagen och en tripp till Långsele/Sollefteå i mellandagarna. Kanske det händer något kul på nyår också. I vilket fall som helst ska det bli kul att träffa massa folk när man kommer hem. Ingen nämnd ingen glömd.

Nu är det bara att gå tillbaka till hemtentan. Ska vara inne på fredag kl 15. Tiden går...

onsdag, december 06, 2006

Trevliga resultat i skolan...

Idag var en dag full av glada besked. Fick tillbaka tre läxor i UserInterface-kursen och det var 100/100 på alla tre. Senare fick jag tillbaka tentan i Network Management, och det var också 100 av 100. Nu ska man ju inte ropa hej, men det betyder att det borde bli A i 3 av 4 kurser. Det är ju fortfarande två projekt och två tentor kvar i de kurserna.

Tyvärr har vi räknat ut att oavsett hur bra vi skriver på tentan i säkerheten imorgon, så blir det inget A. Ett B borde vi nog kunna få till iaf. Det är ju baksidan av det amerikanska systemet. Det är ju ändå ganska förnuftigt att göra som i Sverige att testa efter kursen och se vad man lärt sig. Det är ju ändå då man ska kunna allt. Det är ju å andra sidan lite tufft att lägga allt på en enda tenta. Båda systemen har ju fördelar och nackdelar...

Veckans låt:
Tom Waits - You can never hold back spring

söndag, december 03, 2006

Hockey och födelsedagsfest

I torsdags var vi på hockey igen. Toronto Maple Leafs var på besök och fick sig en rejäl omgång av vårt hemmalag. Den här gången var vi ett gäng på kanske 15 st från I-House som gick. Det var en aktivitet med huset, så de bjöd. Även om första perioden var lite seg, så blev det en riktigt bra match tillslut. Thrashers vann med 5-0 och Hossa (som spelade i Mora under lock-outen) gjorde hat-trick. Det firades med att publiken kastade in sina mössor och kepsar på isen.

På fredagen hängde jag med Devesh på en fest på en klubb som två indiska fraternitys ordnat. Det var riktigt mycket folk, så det var lite trångt. Vi hade ganska kul ändå.

Igår fyllde Jana (en tjej vi träffade som varit i Lund på utbyte förra året) år, och hon bjöd oss på fest på MJQ. En klubb jag inte varit på innan, men som jag gärna går tillbaka till. De spelade lite mer gitarrmusik, vilket jag uppskattar mer än all förbannad R'N'B (den äckliga moderna sorten som egentligen borde heta nåt annat) och HipHop som spelas överallt annars.

Nu är det sista rycket i skolan som gäller. Bara tre tentor och två projekt kvar. Sen är det jullov!!! Sista planen är att tågluffa lite här i södern under jullovet. Bara ta en dag i taget och se vart man hamnar. Kan bli intressant.