tisdag, januari 30, 2007

Hockey och basket

Sa ar det definitivt. Jag har helt och hallet gatt over till den nya datorn, och darmed kommer inlaggen i fortsattningen vara utan de svenska tecknen med ringar och prickar. Jag hoppas ni fattar anda.

Det har varit en ganska lugn vecka. Har varit lite kallt har, och jag har varit lite krasslig och darfor hoppat over traningen. Inte bra, men det ar ju stor risk att det blir varre om man tranar nar man ar sjuk.

Helgen var ratt lugn. I fredags var jag,Devesh och Craig ute och at pa thailandsk restaurang.

I sondags var vi pa hockey igen. Philadelphia Flyers och Peter Forsberg kom till stan. Till var stora forvaning var det slutsalt nar vi kom fram (ganska sent visserligen). Jag och Anders som sa garna ville se Foppa forhandlade ner tva st 70-dollarsbiljetter ner till 40 pa svarta marknaden, men de andra som gick pa matchen som vilken som helst gick hem igen. Surt for dem. Tyvarr var det ingen hojdarmatch, och man kunde se att Forsberg hade ont. Sprutade inte direkt av spelgladje, och gnallde till sig en 2a unsportsmanlike nar han akte ut for hakning ocksa. Tyvarr drog inte Atlanta nytta av den chansen heller. Dromscenariot hade ju varit 5-4 till Atlanta dar Foppa gjorde alla 4 malen for Flyers, men nu var han inte ens inne pa de tva malen de gjorde som rackte till en 2-1 seger. Lite orattvist. Kul med sa mycket folk anda. Publikrekord for sasongen - 18549 pers.

Ikvall var vi tillbaka i Philips Arena och sag Atlanta Hawks (basket for er som undrar) spela mot Orlando Magics. Det var Office of International Education som bjod alla utbytesstudenter, och vi fick riktigt fina platser langt ner pa kortsidan. Hawks, som ar kanda for att vara riktigt daliga, spelade riktigt bra och vann sakert med 93 -83. Stor kontrast mot igar dock. Arenan kandes helt tom nar matchen borjade. Sen i slutet av forsta quartern borjade folk komma, men det var fortfarande lite, och sen i tredje borjade folk ga hem. Jag fattar ingenting, men det sager ju en del om jankarnas syn pa sportevenemang. De ar mer dar for att ata skrapmat, dricka ol och titta pa showerna i reklampauserna. De skiter i matchen, och folk skriker och hejar bara nar de blir tillsagda att gora det pa jumbotronen...


Veckans lat:
Tift Merritt - Still Pretending
(Finns pa sidan under Audio)

tisdag, januari 23, 2007

Hockey och brasiliansk dans

Det har varit en ganska händelserik vecka. Vi passar ju på att göra massa grejer nu när det inte är så intensivt i skolan. Schemat ser ändå helt ok, men i två av kurserna kommer det nog bli en del att göra. Det är ändå de som är roligast, så det är ju passande.

I onsdags träffade jag Matt igen för första gången på länge. Han hade varit i Europa på lovet och haft det riktigt bra. Han hade inte varit i Sverige, men det får väl bli nästa gång. Vi jammade lite, och lyckades få ihop början till en ny låt åtminstone.

I torsdags gick vi på hockey. Atlanta tog emot Montreal Canadiens som gav dem ordentligt med smörj, 1-4. Atlanta hade spelet hela första perioden, men lyckades inte sätta chanserna. Sen fick de en billig utvisning emot sig, och nästan direkt efter lyckas en av backarna skjuta pucken över sargen från egen zon över kortplanket på andra sidan. Spel 5 mot 3 och två mål i baken (1-3). Där tappade de matchen. Tråkigt att det blev så dålig match för Devesh som aldrig sett hockey live förut. Hävelid var riktigt dålig också, men skönt för honom att få revansch och sätta avgörande målet mot Rangers i nästa match.

I fredags var vi på brasiliansk dansuppvisning med I-House. Jag är nog inte tillräckligt kulturell för att helt och hållet uppskatta dans som konstart, men jag hade hoppats på lite vackra brasilianskor som skulle skaka på rumporna. Nu var det ju inte riktigt så. De flesta dansarna var män, och dansen var capoeira som är en kampsport som ska föreställa dans. Slavarna som kom till plantagen i Brasilien fick inte träna kampsport för portugiserna, så de lurade dem att de tränade dans istället. Första akten var riktigt svår, och jag blev stressad av stridstrummorna som smattrade hela tiden. Andra set var lite mer musikalisk, och liknade mer "vanlig" dans och det gillade jag bättre.

Efter dansen hängde jag med Jana och Eric hem till Jess och Matt (inte gitarr-Matt). Anders ville hellre följa med folket i huset till någon husfest, trots att jag och Jana försökte övertala honom. Vi hade i alla fall riktigt trevligt. De hade en väldigt fin lägenhet, och de har pluggat industridesign (lite konstnärligt så där) så de hade inrett den snyggt också. Bland annat hade han gjort om en gammal TV från 50-talet till en lampa. Skitsnyggt! För er som undrade (liksom jag) om de var ett par eller inte, så kan jag meddela att det är de inte. Matts sexuella läggning kan jag fortfarande inte uttala mig om (även om jag tror att Anders har rätt). Det spelar ju inte nån roll. Han är en riktigt rolig och bra kille iaf.

I lördags var jag seg hela dagen. Det har blivit lite kallt här nu, och jag har inte klätt på mig ordenligt så jag kände av lite halsont. Körde morsans saltgurglartrick, och nu är det bättre. Hur som helst var jag inte sugen alls på den svenskfest som Rickard bjudit in till. Madelene (en av de svenska tjejerna) fyllde år och det skulle firas. Hon hade bjudit in ett helt gäng svenskor och en tyska också. Tänkte ju till slut att jag skulle gå dit och hälsa åtminstone, och sen gå hem när de gick ut till CosmoLava (klubb). Planen ändrades till Loca Luna som ligger väldigt nära hem, och det slutade med att jag följde med dit iaf och vi hade skoj. Antoine (till vänster på bilden) från Frankrike var helt betagen av de svenska tjejerna, vilket var ganska kul. "De är så vackra! Jag kan inte förstå det"



Köpte biljetter till Lucinda Williams som kommer den 17 mars också! Kul att få se henne igen. Tyvärr sammanfaller det med Spring Break, så jag sabbade planerna för grabbarna. Hoppas det löser sig iaf. Vi har ju en hel vecka på oss ändå.

Veckans låt:
Lucinda Williams - Overtime
(Kolla in versionen med Willie Nelson också)

tisdag, januari 16, 2007

Ny dator, fest och helgdag

Nu har vi haft långledigt eftersom måndag var MLK day, och det har varit en ganska händelserik helg.

I fredags hade vi det första mötet för tävlingen. Det kommer nog bli en hel del jobb, men jag tror att det kommer bli kul också. Ska bli skönt att få komma igång med det. Efter det var jag och Devesh hem till Steve och spelade lite gitarr innan vi gick till Loca Luna. Meningen var att vi skulle möta upp med Anders och de andra där, men de kom aldrig.

I lördags köpte jag en ny dator. Det blev en HP dv61631od
Det var utsålt nästan överallt, för de vill bli av med de gamla datorerna innan det nya Vista kommer nu i slutet av månaden. Därför fick jag ganska bra pris också. 899 dollar plus skatt. Kommer ju behöva en ny dator för tävlingen. Devesh var snäll och körde mig runt hela stan för att hitta den, så jag bjöd honom på köttbullar och lingondricka på IKEA sen. Första gången för honom, och han tyckte om det. Såklart!

På kvällen var vi ut på MJQ, och det blev en galen lång natt (kom hem vid 07). Sov länge på söndagen, och sen ringde Jana (hon som varit en termin i Lund) och frågade om vi ville hänga med dem ut och äta. Det var ju väldigt snällt av henne. Det var hon och hennes pojkvän, två kompisar till dem, Anders, Karl-Magnus och jag. De två kompisarna bodde ihop, så jag trodde att de var ett par, men Anders trodde han var bög. Det framgick inte riktigt till 100%, hehe). Efter maten åkte vi hem till Jana och spelade spel och hade riktigt trevligt. Vi gick inte hem förrän vid 02-tiden. Det andra "paret" bjöd hem oss på fredag på husfest, så det kan bli skoj. Då ska vi nog kunna ta reda på hur det verkligen ligger till också...

I går var det då alltså ledigt från skolan. Fick inte mycket gjort mer än ett bokklubbsmöte och lite innebandy på kvällen.

Grattis Mor på födelsedagen!

Veckans låt:
Beatles - Across the Universe

fredag, januari 12, 2007

Byråkrati och innebandy

Nu är första veckan snart slut, och jag har kollat av de kurser som var aktuella och bestämt mig för vilka jag ska ta. De är:

Mobile Design
IMS Labratory class (För tävlingen)
Empirical Methods in HCI (Human-Computer Interaction)
Internetwork Security

Andra grejer som hänt är att jag bråkat med (ursäkta uttrycket) surkärringar här på skolan. Av någon anledning är det bara riktigt griniga jävla haggor som jobbar med administrationen här. Först trodde jag att det var kulturkrockar, och att de uppfattade mig som oförskämd även om jag inte menade det, men nu har jag fått det bekräftat av jänkarna här att det är ett välkänt fenomen - TBS (Tech Bitch Syndrome).

Man stöter på det lite överallt, men det värsta var hon på Registrars Office. Vi var inne redan i december för att få ett formulär från CSN ifyllt av dem så att vi kan få pengarna för den här terminen. De lovade att skicka den till Sverige när de fyllt i den. Inget hade hänt på CSN, så jag gick till dem för att fråga vad som hänt med vårt formulär. Det låg där hos henne, och hon hade helt enkelt gett fan i att skicka det. "We can still send it", sa hon. Ja det kanske ni kan, men om ni hade sänt det när ni skulle hade jag haft mina pengar nu så att jag kan betala terminsavgiften som ska vara betald senast fredag (det här var på onsdagen). Som tur var fick jag god hjälp av vår handledare på internationella kontoret, och nu är pengarna på väg. Som tur är hade jag pengar på sparkontot och hade anat oro och fört över dem så att de hann fram. Vad hade hänt om jag inte haft 3000 dollar på kontot? Att hon sen är riktigt otrevlig också när det är hon som gjort fel? Jag kan inte fatta hur de tänker när de söker sig till ett servicejobb när de är anti-serviceminded.

Inte nog med det, vi har ju vår hälsoförsäkring betald i Sverige, så vi ska inte betala den här. Det måste man söka anstånd för. Anders och Karl-Magnus fick sina godkända, men inte jag av någon märklig anledning. Nu hade jag ju inte fört över sparpengar så det räckte till det också och sista dagen är ju imorgon, så jag skulle inte hinna föra över mer. Då fick jag gå och prata med en annan surkärring som inte heller ville hjälpa mig. Man blir ju så förbannad!!

Nu ska jag inte gnälla mer för nu är allt löst och betalt, men jag kände att jag ville skriva av mig lite. Det som händer annars är inte så mycket nu så här i början av terminen. Vi passar på att idrotta så mycket som möjligt. Anders och jag skrapade ihop så många innebandyklubbor som möjligt och har introducerat den fina sporten för folket i huset. Första matchen var i måndags. De var inte så duktiga, men det var riktigt roligt ändå. Tack Oskar för ditt bidrag!


Har klippt mig också. Nya frippan ser ni på bilderna. Det var ju en märklig historia också. Jag hade ju ganska lång lugg (ner till nästippen). Hon kammade ner den och klippte den i höjd med ögonbrynen utan vatten. Det resulterade i att allt hår hamnade i mina ögon. Hon fattade inget, så jag fick lov att borsta bort det med handen. Då kopplade hon och gick lös på vattenflaskan. Sprutade mig två ggr rakt i örat. Dit går jag inte tillbaka fler ggr...

Nästa projekt är att köpa en ny dator. Finns ju flera anledningar till det, men den främsta är att i tävlingen kommer vi behöva en med minst 1Gb minne. Det har ju inte min, och den börjar bli gammal och sliten. Skärmen är trasig bl.a. Förhoppningsvis vinner man ju tillbaka pengarna också ;-) Som det ser ut nu lutar det åt en HP (Inte HP/Compaq!!). Nån som har några tips om vad man ska köpa och inte. Det handlar om en bärbar alltså...

Nu ska jag ner och laga mat till Anders.

måndag, januari 08, 2007

Back in the US

Så var man tillbaka i staterna igen, och idag börjar lektionerna igen. Var till Health Center imorse och tog den sista vaccinsprutan för Hepatit B. Jag var spärrad för att registrera mig till kurserna tills den var tagen.

Lyckades få en plats på säkerhetskursen som varit full hela tiden också. Riktig flax! Synd bara att Anders inte fått en plats än. Den vill vi gärna läsa ihop, men än finns det hopp. Just nu är jag registrerad på 6 kurser, men jag ska bara läsa 4. Har veckan på mig att bestämma mig.

Det var riktigt skönt att åka hem över lovet trots allt. Får tacka far för att han övertalade. Fint att träffa släkt och vänner. Kändes extra bra att träffa Louise igen. Hoppas att innebandytraditionen på juldagen kan leva vidare också, även om vi blir äldre och folk skaffar ungar o.s.v.

Nu ska jag iväg på första lektionen för i år. På det igen bara! Förhoppningsvis blir den här terminen lugnare. Vi jobbade hårt sist, men det var ju fruktansvärt skönt efteråt när vi fick lön för mödan.

Veckans låt:
ELO - Living thing