fredag, september 29, 2006

Midterm och teater

Kom precis hem från min första exam på Georgia Tech. Hade kanske inte läst så mycket som jag borde gjort, men det är ju det som är fördelen här att allt inte hänger på en tenta utan att jag har chans att reparera det på nästa prov och på projektet som kommer sen.

Har hoppat över träningen en gång den här veckan för att jag känt mig lite krasslig i halsen. Det är så sjukt kallt på rummet, och det går inte att göra nåt åt. Har gjort en felanmälan, men inget händer. Nu är det 65 grader F som är ca 18 C, men en morgon när jag vaknade var det 55 vilket är mindre än 13 grader C. I badrummet ligger det nog runt 55-60 fortfarande. Måste göra nåt åt det...

Ikväll ska jag på teater. Adam här i huset är med som skådespelare. Det är en deckarhistoria som utspelas under middag, och skådespelarna interagerar med oss gäster som äter. Tydligen ska vi gissa vem som gjort det och varför, och kunna ställa frågor till skådelspelarna som rör sig runt i restaurangen. Intressant...

Efter det är det nog dags för Loca Luna igen. Anders för besök av David från Sverige, som jag spelat innebandy med i Lund. Det är nog bra, för han kommer nog vilja hitta på massa saker. Det lär ju aktivera oss också. Kanske en tripp till Savannah (ligger vid Atlant-kusten)?

måndag, september 25, 2006

Tom Petty och forsränning



Jag fick tag på Kim i fredags, och som tur var ville hon följa med på konserten. Vädret var ganska dåligt när vi åkte, och vi hade förberett oss på regn. Regnet kom också, men det vara bara 10-15 min när vi väntade på förbandet (The Strokes), så det var ju tur. Våra platser var ganska långt bak, men det var skönt att sitta på en filt och lyssna. När Tom Petty kom ställde vi oss upp och då började de använda storbildskärmar på scenen också. Trots att han just släppt ny skiva så spelade han mest gamla hits, vilket både Kim och jag uppskattade. Stevie Knicks (den blonda tjejen i Fleetwood Mac) kom in som gäst på ett par låtar. Jag har ingen koll på vad hon gjort solo, men det är en av Kims favoritartister, så det var ju kul.

På lördagen samlades alla utbytesstudenter kl 08.15 för att åka buss till Tennesse (ca 2-3 timmar) och åka forsränning. Efter en liten säkerhetsgenomgång tilldelades vi flytväst, hockeyhjälm (svensk Jofa) och en paddel. Vi var sju man i varje flotte plus guide. Guiden satt längst bak och styrde flotten och gav oss instruktioner om hur vi skulle paddla (framåt, bakåt eller inte alls). Längs med floden fanns olika hinder (stenar, forsar, strömmar) som vi på bästa sätt skulle passera utan att välta eller ramla ur. Jag fick sitta längst fram på styrbord sida, vilket innebär att jag fick ta de värsta vattenmassorna som kom över flotten, och de värsta stötarna när flotten slog i mot vågorna. Det innebar även att jag såg bäst, och fick styra takten på paddlingen (alla bakom på min sida fick rätta sig efter mig. jag och han som var längst fram på babord fick försöka synka med varandra). Största problemet med att sitta fram är att det inte finns några bra ställen att låsa fötterna på, vilket gör att det blir svårare att sitta still. Jag for runt ganska bra, och en gång ramlade jag till och med. Som tur var flög jag in i flotten istället för ut i vattnet. Det var i alla fall riktigt häftigt, och det är något jag gärna gör igen. Synd att släkten kommer i november, annars hade vi kunnat göra det. Är nog för kallt i vattnet då.

Det är inte vår flotte på bilden (kunde inte ta med kamera för allt blev blött, och vi hade fullt upp med att paddla), men ni kan ju se hur det kunde se ut...

Veckans låt:
Tom Petty - American girl

fredag, september 22, 2006

Homeworks, homeworks...

Den här veckan har det varit väldigt mycket att göra i skolan. Åtminstone jämfört med hur det varit, och hur mycket man gör i Sverige. Vi har framför allt brottats med en inlämningsuppgift i User Interface Software. Vi håller på med ett digitalt anteckningsblock. Man ska kunna skriva text och rita med musen. Den skulle vara inne igår vid midnatt, och jag skickade in 23.48 (inte helt nöjd). Vi fick tillbaka förra inlämningsuppgiften igår också (99 av 100. Excellent!), det var skönt.
Eftersom det var amerikansk fotboll igår (GA Tech - Virginia: 24-7) så var en lektion inställd. Det var tur, för då blev en läxa flyttad till tisdag istället. Så nu har jag två till måndag och en till tisdag kvar.

Det innebär att helgen inte blir lika rolig som planerat. Vi ska på forsränning på lördag morgon (samling 08.15), och det tar hela dagen. Vilket bara ger idag och söndag för studier. Jag som ville se Tom Petty med The Strokes som förband ikväll. Ingen som vill följa med dock... Ska fråga Kim (min hyresgäst Leilas kompis). Alternativet är Eurovision night i I-House. Vince har klippt ihop Semifinalen och finalen av årets Eurovisions song contest, och tagit bort de löjliga filmerna mellan varje låt. Intressant för de amerikanska studenterna att se hur det går till hos oss...

måndag, september 18, 2006

Valvaka i I-House

Idag hölls valvaka i I-House. Vi följde sändningarna från SVT på storbild via internet (fantasktiskt hur tekniken går framåt). Till det bjöds köttbullar och potatis med lingon och gräddsås, och Löfbergs Lila med ballerina- och singoallakex. Det fanns även Daim och Ahlgrens bilar. Allt inhandlat igår på IKEA. Vi svenskar försökte förklara vad som skedde så gott det gick för alla icke-svensktalande. Är lite imponerad ändå att de orkade sitta så många timmar utan att förstå ett ord om vad som sas.

Jag väljer att inte kommentera resultatet på något annat sätt än att det bekymrar mig oerhört att Enköping gett ett mandat till Sverigedemokraterna. Hur är det möjligt? För er som undrar så röstade jag och mina svenska vänner via post härifrån, med speciella kuvert och papper som vi beställde i Sverige innan vi åkte. Henrik som inte beställt några papper röstade på konsultatet tror jag.

Jag gick inte på amerikanska fotbollen i lördags heller, men jag kan meddela att vi vann igen. Denna gången mot Troy.

Veckans låt:

Steve Earle - Christmas in Washington

måndag, september 11, 2006

Indisk dans, salsaklubb och baseball...

Så är ännu en händelserik helg över. Det händer inte så mycket i veckorna, mer än att jag går på lektioner och tränar. Det är därför jag inte skrivit på ett tag. Var ju lite nere förra helgen, men det känns mycket bättre nu efter ett lite mer hoppfullt besked.

I fredags var vi på en Garba (osäker på stavningen), men det är en indisk dansfest. Det var flera hundra indier som kommit både från vår skola och några andra universitet runtomkring i Georgia. Det var en ganska märklig dans med pinnar som jag tyvärr inte hann få riktig kläm på innan vi skulle gå vidare. Det var Davesh från vår korridor som tog med oss, och han hade precis som de andra indierna typisk indisk klädsel i vackra tyger.

På lördagen hoppade jag över amerikanska fotbollen, men vi vann iaf med 38-6. Den här matchen var tydligen ännu tråkigare än den förra, eftersom hemmalaget var så överlägset. På kvällen var vi på La Loca Luna (den galna månen), som är en latinsk salsaklubb. Det var mycket trevligt! Vi var ett ganska stort gäng från I-House som gick. Det är väl ingen av er som känner mig som någon dansare, så jag hade lite svårt att hävda mig på dansgolvet bland alla latinos, men det var skoj ändå! Man får ju göra så gott man kan. Svettigt var det iaf. De hade ingen AC där (vilket de har precis överallt annars), men det var väl för att få den rätta sydamerikanska stämningen. Eller kanske för att sälja mer i baren.

Måste berätta en ganska rolig grej. På dansgolvet kommer det fram en tjej till oss och frågar: "Talär ni svenskä?". Det var Annie, som läst svenska på universitet och hade farföräldrar från Sverige. Jag fattade inte hur hon kunde veta att vi var svenskar, eftersom hon inte hört oss prata. Hade ingen aning om att det syntes så tydligt. Vi är ju tre blonda killar iofs. Hon ville att vi skulle träffas och öva lite svenska någon gång, så vi får väl se hur det blir med det.


På söndagen var det så dags att uppfylla en av mina pojkdrömmar. Vi var på en match i Major League Baseball. Atlanta Braves mötte Chicago Cubs och vann med 2-1. Som väntat gillade jag baseball mycket bättre än football, även om många amerikaner inte trodde att jag skulle göra det. Den här gången bjöd internationella kontoret alla utbytesstudenter, men biljetterna är billiga ($6) så jag ska definitivt gå igen. Tyvärr är sista matchen för säsongen redan den 1 oktober, och chanserna för slutspel ser ganska dystra ut. Jag får helt enkelt skynda mig.

Veckans låt:
Blind boys of Alabama - Give a man a home

tisdag, september 05, 2006

Amerikansk fotboll och Labour Day

I lördags var det premiär för skolans lag i amerikansk fotboll. Hemmalaget Georgia Tech Yellow Jackets tog emot Notre Dame Fighting Irish som inför säsongen var rankade tvåa i hela USA. Det pratades om att det här var århundradets match, och det biljetterna kunde gå upp mot 300 dollar på svarta marknaden. Vi studenter får så kallade vouchers till alla hemmamatcher, och sen kan vi byta dem mot riktiga biljetter från och med måndagen på matchveckan. Den här gången började folk att vänta utanför biljettkontoret redan på lördagkväll. Tack vare Walid här i huset så slapp vi köa, utan vi gav våra biljetter till killarna i hans fraternity. Tack för det!




Det var rätt häftigt att det var sån uppståndelse kring matchen (60 000 på läktaren och så sände de på TV över hela landet med 40 miljoner tittare), men jag var inte så förtjust i själva spelet. Fruktansvärt långdraget. Matchen delas in i 4 perioder om 15 min. Effektiv speltid är alltså en timme, men matchen tog ungefär 4 timmar. Blir jobbigt att stå så länge. I början gick det helt ok för oss. Vi ledde med 10 - 0 (en touchdown och ett field goal) efter första halvan av macthen, men i andra halvan gjorde de två touchdowns och vann till sist med 10-14.

Den här helgen var extra lång eftersom det var Labour day igår, som vi i Sverige och större delen av världen firar den 1 maj. Skönt med lite långledigt i alla fall. Vi firade genom att gå till Henrik (svensken som inte bor i I-House) som bjöd på köttbullar med potatis, brunsås och lingonsylt. Det var fantastiskt gott! Vilken kille...

I övrigt har det inte hänt något speciellt. Har varit lite nere efter ett tråkigt besked från Sverige i fredags. Det fick mig att känna mig maktlös, ångerfull, missförstådd, långt borta, men framför allt bara väldigt väldigt sorgsen.


Veckans låt:
Thåström - Fanfanfan