onsdag, november 29, 2006

Tillbaka till vardagen

Så har grabbarna åkt hem till Sverige, och jag är tillbaka i verkligheten igen. Inte lång tid kvar i skolan nu, och en hel del som ska göras. Ser ändå lite ljus i tunneln nu.

Tänkte ändå berätta lite vad som hände de sista dagarna av deras besök. På lördagen började de morgonpigga med besök på CocaCola-muséet på förmiddagen. Sen hämtade de upp mig på vägen till Margaret Mitchells hus. Det var där hon skrev Borta med vinden. Rundturen vi betalade för blev en stor besvikelse! De talade inte om för oss att de redan börjat och gav oss chansen att ta nästa, utan de skickade bara iväg oss in i huset och guiden som höll på att prata var för upptagen med att spela upp sin inre bandspelare att han inte kunde hjälpa oss till rätta. Vi fick se de sista 5-10 minutrarna av hans tur.

Hungriga och griniga och besvikna (åtminstone jag) åkte vi till Lenox och åt och shoppade istället (igen?! - ja jag vet). Sen var det dags för hockey. Efter lite strul med biljetterna (jag skällde på Johan för att han tappat sin, men det visade sig att jag tappat min också), så kom vi på plats. Uffe hade köpt riktigt fina platser (strax ovanför spelarfruarna), men tyvärr fick vi inte se så många mål. Atlanta var det bättre laget, men brände många chanser. Det blev ändå hemmaseger med 1-0 till slut.

På söndagen var de andra till Titanic-utställningen på morgonen innan vi fick en guidad tur av Vince. Han visade oss lite olika ställen som man kanske inte skulle åka till annars. Det var väl inga sensationella grejer, men vi hade en trevlig eftermiddag och vi fick äta på en traditionell sydstatsk (hur översätter man southern?) barbeque-restaurang. Vi var till en "western wear"-butik också. Den var ganska dålig, men ändå...

På måndagen lämnade vi in vårt bidrag till tävlingen i IMS-kursen. Det finns 5 kategorier och vinnaren i varje kategori får $15000. Vi lämnade in ganska sent (kl 18) och då sa gubben att vi var bidrag nummer 12, och att det var ett par andra i vår kategori (familj). "Synd att ni inte hade campuskategorin, för då hade ni varit ensamma". Vi som ratat vår campusidé för att vi trodde att alla skulle ta det. Vi samlade ihop gruppen snabbt och slängde ihop ett till bidrag på ett par timmar och lämnade in innan midnatt. Hörde tyvärr rykten om att en annan grupp också skulle ha campus, men de skulle å andra sidan lämna in 3 bidrag. Det innebär att de inte behöver välja det. Ökade ju i vilket fall chansen från 25 till 50 procent.

Nu blir det sista rycket i skolan innan jullovet, vilket ska bli grymt skönt! De som hoppats på att få se mig i Sverige då får jag nog tyvärr göra besvikna...

Veckans låt:
Dionne Warwick - Always something there to remind me

En version med Sandie Shaw som också är helt ok.

lördag, november 25, 2006

Svenskt besök - Dag 3, 4 och 5

I onsdags åkte grabbarna tillbaka til outleten och handlade medan jag var i skolan. Jag lyckades få klart läxan i tid, så jag hann hem och dra på mig kostymen innan det var dags att åka till Sun Dial där jag bokat bord kl 8. Där uppe på 72:a våningen (224 meter upp) intog vi roterandes (ett varv i timmen) en fantastisk middag med huvudrätt och efterrätt. Efter lite drygt två varv åkte vi ner för att ta en öl någonstans. Det enda som var öppet i närheten var Hooters =). De äldre herrarna gav upp efter en öl där, men jag och min bror åkte tillbaka upp i tornet och tog varsin whisky innan jag tog en taxi hem. På vägen hem mötte jag Devesh från korridoren som lurade med mig på poker, vilket gjorde att det blev ganska sent...

På torsdagen var det ju Thanksgiving. Det är en av de få högtiderna i det här landet då allt stänger. Vi ägnade dagen åt lite sightseeing med bilen. Knappade in grejer på navigatorn och körde runt. Vi lyckades hitta en öppen hamburgerrestaurang, och så var vi på Walmart. Till thanksgivingmiddag blev det hemlagat av Nils. Pastasås med bacon, men jag hade råkat köpa fel mejeriprodukt. Upptäckte för sent. Uffe åt med god aptit, men farsan och Johan som ätit Evas sås märkte ju att något var galet.

De äldre bröderna åkte hem, men vi yngre bröder letade efter någon öppen bar här i närheten av där jag bor. Det var ju tji. Inte ett enda ställe var öppet. Skam den som ger sig, så vi åkte downtown och hann upp i tornet igen en minut innan de stängde. Till slut hamnade vi på Hiltons hotellbar som var öppet. Blev en tidig kväll, för vi var rätt trötta båda. Jag efter poker halva natten och Johan av jetlag.

Lördagen inleddes med rundtur på CNN. I 55 minuter gick blev vi visade runt i huset. Det var ganska häftigt att se hur det går till bakom kulisserna. Efter det tänkte vi gå till CocaCola-museet, men kön dit var hur lång som helst. Vi fick lov att kapitulera. Istället köpte vi biljetter till kvällens basketmatch.

De här grabbarna är ju glada för shopping, så innan matchen tog vi en sväng till ett av varuhusen igen. Dagen efter thanksgiving ska tydligen vara en av de bästa shoppingdagarna, med de bästa reorna. Karl-Magnus och Rickard skulle åka till öppningsrusningen kl 05 imorse. Tyvärr var det lite dåligt med reor på det varuhuset vi åkte till, och jag får väl ta på mig ansvaret för det misstaget. Nåväl, det kan nog vara lite reor imorgon också.

På kvällen var det så dags för basket. Tyvärr är ju Atlanta Hawks ett av ligans sämsta lag, men de lyckades ändå besegra Toronto Raptors till slut. Matchen började väldigt segt. Jämfört med collegebasketen var det ingen fart alls. Men mot slutet när det blev lite spännande blev det roligare. Hela tiden är det någonting som händer i spelavbrotten också, vilket gör det skoj. Allt från att maksoten gör en volt genom en ring av eld innan han dunkar till att en kille i publiken friar till sin tjej.

Imorgon tar de CocaCola innan jag vaknar och sen kanske det blir Titanic-utställnig eller shopping innan hockeymatchen.

To be continued....

onsdag, november 22, 2006

Svenskt besök - Dag 2

Så är dag 2 i Atlanta över för de tre herrarna Kjellin. Den inleddes tydligen med ett besök på akvariet (världens största). Jag har inte varit där än, för jag tänkte att det vore ju perfekt att ta med släkten på. Det blev ju inget med då, men det är väl tur att de kan roa sig själva. Sen lät de Per beställa maten, vilket resulterade i varsin Calzone utan fyllning...

Sen hämtade de upp mig för en liten shoppingtur till North Georgia Premium Outlet. Det är en outlet med butiker från en rad olika kända märken, bl.a. Hugo Boss och Calvin Klein. Eftersom vi stannat på vägen på Guitar City, där jag köpte en egentligen alldeles för dyr mikrofon, så handlade jag inte mer än två skjortor. De andra däremot fick tag på en hel del, åtminstone Uffe och Johan. De ska till och med åka tillbaka imorgon när jag är i skolan och handla vidare.

På vägen hem var det dags för Per att beställa mat en gång till. Den här gången i drive through:n på Checkers. Med viss möda lyckades vi få allt vi beställde, och till och med utan att betala för allt. Det var ändå en av resans komiska höjdpunkter, och jag önskar vi kunde fått det på film.

Imorgon ska vi förhoppningsvis besöka CNN som har sitt högkvarter i Atlanta, och efter det käka på Sun Dial. Det är en roterande restaurang som ligger högst upp i en skyskrapa. Ska bli häftigt att se.

Fortsättning följer.....

tisdag, november 21, 2006

Svensk födelsedag x 2, Bond, Thanksgiving dinner och släktbesök

Så har de kommit! Efter en lång resa kom de fram aningens trötta och hungriga (läs griniga), men vi åkte till Lenox Mall och käkade på food courten. Då ordnade sig det mesta. De var ändå inte upplagda för shopping, så det blev en tidig kväll. Tur det, för då hann jag och Anders göra lite nytta på kvällen sen.

Annars har veckan varit full av studier som vanligt. Homework deadline och tenta i torsdags. Gick väl ok. Jag hade ju varit duktig och gjort klart läxan redan i tisdags så jag kunde få tid att läsa till tentan. Klantig som jag var så glömde jag ju att skicka in läxan i tid. Ansåg ju den som redan färdig. Så är det när man har mycket att tänka på. Var ju riktigt orolig för att mitt enda klara A skulle gå åt pipan, men idag snackade jag med läraren och det var lugnt. Han skulle inte göra avdrag för förseningen. Phew!

I torsdags fyllde vår svenske vän Rickard år, och bjöd på en fantastisk trerätters-middag som han med stor finess lagat ihop på egen hand. Alla svenska grabbar var där och åt, utom Henrik som åkt till Florida med sin flickvän i 9 dagar (Hur han nu kan ha tid med det!?). Det var mycket trevligt, och lite senare på kvällen invaderades stället av Rickards franska klasskompisar. De var mer på festhumör, men vi ordentliga svenskar skulle ju upp i skolan dagen efter så vi gick hem innan midnatt.



på fredagen däremot var det fest och dags att fira Rickard på riktigt. Förfest hemma hos honom, och sedan utgång på klubben 1150. Till festen kom även de svenska tjejerna som vi lärt känna tidigare, och de hade även med sig två svenska tjejer till. Som vanligt är det ju roligast på förfesten, men det var en lyckad kväll ändå. De hade gratis inträde före 23, och vi siktade på det. Tyvärr kom vi inte fram förrän kvart över, så vi fick betala inträde i alla fall. Det blev ju lite lose-lose situation eftersom vi fick lov att vara där så tidigt, men ändå inte fick gratis inträde. Anders och jag lessnade därför ganska tidigt och gick hem. De andra höll ut till stängning dock.



På lördagen var det helgstudier igen. Såg nya Bond-filmen på kvällen sen. Helt ok, även om det är ovant med ny Bond. Den här var mer som de gamla Bond-filmerna, vilket jag uppskattade. De senaste två-tre filmerna har ju varit värdelösa.

Thanksgiving är ju inte förrän på torsdag, men eftersom alla åker hem till sina familjer då så passade I-House på att bjuda på thanksgiving-middag redan i söndags. Joi och Vince och några andra hjältar hade börjat med matlagningen redan vid 03 på morgonen. Vid 16 kunde sen alla 42 personer komma ner och njuta av ett späckat "smorgasbord". Inte rätterna, men principen påminnde väldigt mycket om den svenska julmaten. Man går och plockar lite av varje. Det fanns såklart kalkon men även skinka, majsbröd, potatisgratäng, "majspaj", bönor, ägg med fyllning och en hel del annat som jag inte vet vad det heter och givetvis en rad olika pajer och kakor till efterrätt. Julmat är ju självklart godare, men det här var ändå helt ok.

Nu kommer snart grabbarna så ska vi åka och shoppa lite. Lyckades pricka in seniorrabatten (10% för de som är 50+) på tisdagar på outleten. Kommer förhoppningsvis rapportera oftare den här veckan, för er som undrar hur det går för svenskarna på den här sidan havet.

Veckans låt:
Flying Burrito Brothers - Hot Burrito #1

måndag, november 13, 2006

Hockey, studier och träning

Det här har nog varit den lugnaste helgen sen jag kom hit. Har inte gjort nånting mer än programmerat och tränat. Såg iofs "En kvinnas doft" på TV. Var länge sen jag såg den, så jag blev lika imponerad av hur jävla bra Al Pacino är igen...

I fredags var det hockey igen. Tyvärr så spräckte ju Rangers Atlantas vinst-svit, men vi kunde ändå glädjas åt den svenska dominansen på isen. Hävelid var tillbaka igen och gjorde en poäng för Atlanta, men det var främst i Rangers som de svenska spelarna utmärkte sig. Henrik Lundqvist var grym i målet, och Mikael Nylander (Utsedd till matchens stjärnspelare nr 1) gjorde 2 mål och 1 assist. Den här matchen var mycket mer fysisk, och det kändes som att spelarna brydde sig mer. Roligare att titta då. Blev två slagsmål också, varav det första var ett riktigt ordentligt.





Nu är det inte långt kvar tills tjocka släkten kommer. Har inte haft tid att titta ut så många aktiviteter än, men jag har några på lager åtminstone. Det ska bli skoj. Tur att de är tre och kan roa varandra, för jag kommer nog inte ha tid på dagtid varje dag. Johan kan ju prata engelska i alla fall, Uffe vet jag inte. Min far däremot vet jag inte hur länge han skulle klara sig... ;-)

Veckans låt:
Van Morrison - One Irish Rover

fredag, november 10, 2006

Irländsk folkmusik och dans

Igår hade vi besök i I-House av ett band som spelade traditionell Irländsk folkmusik, och de hade även en dansare med sig som visade lite traditionell irländsk folkdans. Eftersom jag är musikansvarig i I-House Steering Committee, var det jag som var initiativtagare, arrangör och den som fixade allt helt enkelt. Tanken var från början att det här skulle vara ett sätt för musiker att få lära sig mer om musik från andra delar av världen, och kunna ställa frågor om instrumenten och sättet att spela och att kanske få vara med och spela tillsammans med bandet också. Nu finns det ju inga musiker i huset, men jag tyckte att funkade ganska bra ändå.


Det hela började med att jag skickade ett mejl till en kvinna på Irsih Arts Foundation of Atlanta, och berättade om min idé. Hon tyckte det verkade kul och hjälpte mig att hitta ett band. Sen efter att jag fått loss lite pengar från I-Housekassan gick jag och köpte lite snacks till publiken och möblerade om vår gemensamma yta på nedervåningen för att det bättre skulle passa tillställningen.




Det hela blev väldigt lyckat tycker jag. De spelade fiol, concertina och uilleann pipes (irländsk säckpipa) och flöjt. De var inte lysande på sina instrument, men det som var det verkligt intressanta var att de mellan låtarna berättade om sina instrument, historien bakom låtarna, och allmänt om den irländska musiken. Precis som jag hade hoppats på. Det var mer ett föredrag än en konsert, även om de spelade mycket hela tiden. Uppslutningen var bättre än jag hoppats på också, och flera positiva kommentarer hördes bland publiken. Förhoppningsvis kan det här bli en serie av aktiviteter. Min tanke var att ha kanske ett mexikanskt band, ett afrikanskt, ett indiskt/pakistanskt.

Nu är det bara 5 veckor kvar i skolan, och Anders och jag fick en aha-upplevelse när vi insåg hur mycket det är kvar att göra i alla kurser på den korta tiden. Den sista tiden kommer inte att bli nådig. Därför ska jag jobba undan så mycket jag kan innan mina kära släktingar kommer. Vill ju ha tid att träffa dem när de väl kommer. Därför kommer helgen för en gångs skull att ägnas åt studier.

Har lyckats registrera mig till 4 st kurser nu i alla fall. Typiskt nog så krockar alla de bästa kurserna, och här får man under inga som helst omständigheter registrera sig för kurser som har schemakrockar. Det finns fortfarande en del kusrer som jag hoppas kunna ta, men som är fulla för tillfället. I januari när alla bestämt vilka de vill ha och droppat de andra kan det finnas öppningar. Är ändå hyfsat nöjd med dem jag har för tillfället.

Ikväll blir det hockey igen, Thrashers - NY Rangers. Atlanta har ju riktigt flyt just nu, och efter onsdagens vinst leder de hela ligan! Kanske kan bli en del slutspelsmatcher i vår... *knack knack*

tisdag, november 07, 2006

Thrashers - Bruins, 5-3

Så har ännu en barndomsdröm gått i uppfyllelse. Jag har sett en match i världens bästa liga. Tyvärr var det ju inte så fantastiskt som jag drömde om då, men det var skoj ändå. Har saknat hockeyn. Tyvärr spelade inte enköpingssonen Hävelid (skadad), men till min förvåning så fick Johan Hedberg (The Moose) stå. Han gjorde en bra match, men tyvärr så slutade hans kamrater att spela när det var 5 min kvar av matchen och det stod 5-1. Därför fick han släppa in två onödiga mål de sista minuterna. Inte bra för hans statistik. Atlanta var ändå bättre laget, och vi fick se en del fina mål. Kovalchuk gjorde ett hattrick också.

Domarna (4st) skötte sig väl helt ok. Många petiga utvisningar tycker jag, men det är väl så det är nuförtiden. De dömde bort ett mål för hemmalaget efter att ha ringt videodomaren, men det tog en evighet. Sånt trodde jag jänkarna var bättre på. En annan sak man kan störa sig på till förbannelse är ju reklamavbrotten mitt i perioden. Som tur är har de diverse lekar och roliga filmer i arenan då.




I morse fanns det inget varmvatten heller. Börjar fundera allvarligt på att flytta från I-House. Det är alldeles för dyrt för de små rummen vi har, och för att inte tala om köket jag delar med 23 andra. Kan ju vara fint att bo på campus, men lite promenerande gör en nog bara gott. Har pratat med Rickard som hade en lägenhet på gång inte så långt härifrån. Frågan är om jag måste böta om jag avbokar rummet nu.

måndag, november 06, 2006

Skivbolagsfest, basket och barspelning

Fick en uppfriskande start på veckan (bara kallvatten i duschen) efter en ganska lugn och skön helg. Förra veckan var riktigt tuff i skolan, så det var verkligen skönt att vara ledig ett par dagar.

I fredags var jag och tränade efter skolan (har legat lite efter med träningen eftersom jag måste plugga hela tiden), och sen kom Matt och hämtade mig. Han hade lite nya texter som vi försökte få ihop nya låtar av. Gick inte lika bra som förra gången, men ändå helt ok. Efter det åkte vi till Shuteye Record's 10 årsfest. För $10 fick man fri mat öl och vin hela kvällen, och livemusik. Bland annat spelade Sodajerk, som jag verkligen gillade. Köpte några skivor som de signerade åt mig. De berättade även att de skulle spela på Starbar på lördagen. Kvällen avslutades på en fraternity här på gatan, där vi mötte upp med Anders och Tom från huset. De hade också ett band som spelade, men inget jag gillade särskilt mycket. Vi gick hem ganska tidigt.

På Lördagen inleddes basketsäsongen med träningsmatch mot Morehouse. Inte mycket till motstånd, för Georgia Tech vann med 96-52. Även om det inte var så mycket folk (för att det var träningsmatch), så var det riktigt kul att se basket. En helt annan grej än football. I basket är det ju lite spel, och det händer saker hela tiden. Riktigt coolt när de dunkar också. Basket ska jag försöka gå på så ofta jag kan.

På kvällen sen efter träningen ville jag ju se Sodajerk igen. Ingen ville följa med först, och jag var lite tveksam till att åka ensam. Lyckades få med mig Devesh från I-House tillslut. Det var väldigt lite folk (när vi kom var det bara bandet och kanske 5 st till). Devesh ville äta, och de serverade inte mat på Starbar. Vi gick över gatan och käkade, och när vi kom tillbaka hade det kommit lite folk iaf. Kan ändå stolt säga att Sad-Eyed Cowboys genomsnittliga publiksiffra är minst det tredubbla =). De gjorde en bra spelning igen. Den här gången var de lite mer rock och lite mindre country, men det var bra ändå. Gitarristen var grym!

Ikväll blir det nog NHL-premiär för Nils. Skandal att jag inte sett en enda match än. De har ju fått en fin start på säsongen, och ikväll ska de nog kunna piska Boston också.

Börjar bli dags att välja kurser för nästa termin också. Tur att den här veckan ser lite lugnare ut, för det kommer nog bli jobbigt att få ihop det.

Veckans låt
Sodajerk - Do It Again, Daddy-O

"You don't have to drive a truck to sing country...."